NormiVideo

Oletko miettinyt miten videoita voisi hyödyntää yrityksesi perehdytyksissä ja koulutuksissa, tuottavuuden, turvallisuuden tai laadun parantamisessa?

Tässä neljä syytä, miksi sitä kannattaisi harkita:

1.) Video on tämän päivän media. Nyt töissä oleva sukupolvi on tottunut käyttämään videoita, kun tarvitsevat apua jonkin asian suorittamisessa.

2.) Videoiden avulla pystyt jakamaan aina saman ja sopivaksi valitun viestin riippumatta ajasta, paikasta tai esittäjästä.

3.) Videon avulla voit esittää monimutkaisia asioita helposti ymmärrettävällä tavalla.

4.) Videot on mahdollista tehdä millä kielellä tahansa. Työperäisen maahanmuuton lisääntyessä, myös perehdytysten ja työnopastusten suorittaminen vaatii kouluttajalta enemmän, jotta oikeat toimintatavat saadaan koulutettua uusille työntekijöille.

Alla kaksi esimerkkiä, missä videoita voisi esimerkiksi hyödyntää.

Esimerkki -case 1
Tuotantoprosessia on suodatin, mikä tukkeutuu aika ajoin ja pitää tällöin joko puhdistaa tai vaihtaa. Työ ei sinällään ole vaativa ja kokeneet työntekijät osaavat sen myös itse suorittaa, mutta koska sitä ei ole koulutettu kaikille työntekijöille, tarvitaan siihen tällöin kunnossapidon ammattilaista suorittamaan kyseinen työ. Aikaa työhön ei sinällään mene kauaa, mutta useimmiten huoltomiehen paikalle saapumista joudutaan odottamaan jonkin aikaa.

Ohjevideon avulla työntekijä voi tilanteen ollessa päällä opiskella suodattimen vaihdon ja suorittaa työn itsenäisesti vaihe vaiheelta video-opastuksen avulla. Suodatin tulee vaihdetuksi ja samalla työntekijä koulutetuksi ko. huoltotehtävään.

Videon suunnitteluvaiheessa on mahdollista tehdä myös Lean -metodin mukainen SMED, millä kyseiseen työvaiheeseen kuluvaa aikaa saadaan yleensä lyhennettyä vähintään 30%.

Esimerkki -case 2
Ravintolaketjun menu uudistuu kahdesti vuodessa ja uudistuneen ruokalistan annosten koulutus pitää tällöin antaa ravintoloiden kokeille, jotta ne näyttäisivät eri toimipisteissä samalta, sekä niiden laatu olisi tasaisen herkullinen riippumatta siitä, missä ravintolassa annos tarjoillaan.

NormiVideon avulla annoksien valmistaminen standardoidaan ja koulutus on ajasta, sekä paikasta riippumaton.

Myös tilanteissa, joissa kokki on jo unohtanut valmistuksen, hän voi myöhemmin tarkastaa valmistuksen. Samoin uusien kokkien koulutus onnistuu aina luotettavasti, laadukkaasti ja standardoiduin menetelmin ilman, että siihen kuluu muiden kokkien aikaa.

Kiinnostuitko?
Jätä alle yhteystietosi, niin olen teihin yhteydessä ja keskustellaan lisää.